www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

God woont in Berchem

Preview en inleidende gespreksavond

Buurten waarin mensen met heel diverse etnisch-culturele en levensbeschouwelijke achtergrond samenleven worden vaak als ‘probleembuurten’ beschouwd. Maar de buurten waar de ‘superdiversiteit’ wérkt, komen zelden in beeld.  Wie in Oud-Berchem rondwandelt, kan echter zelf ervaren hoe grote verschillen tot een nieuw geheel kunnen uitgroeien waarin mensen zich echt thuis voelen. Regisseur Dimitri Van Zeebroeck voelde zich geïnspireerd door deze superdiversiteit en ging op zoek naar het gezicht van zeven verschillende levensbeschouwelijke gemeenschappen in dit superdiverse Berchem. Het resultaat is te zien in de zevendelige docu-reeks ‘God woont in Berchem’ die vanaf januari 201 uitgezonden wordt op Canvas. Het is een reeks voor fijnproevers: trage TV over de trage vragen in het leven.

Naar aanleiding van deze docu-reeks organiseert vzw Motief samen met enkele partners, een ‘inleidende gespreksavond’ waarop een preview van de reeks wordt getoond en de kracht van elk van de 7 geloofsgemeenschappen telkens in 7 minuten naar voren gebracht zal worden. De reeks en de gespreksavond dagen uit tot reflectie. Reflectie over de eigen houding ten aanzien van de bestaande levensbeschouwelijke diversiteit, maar ook reflectie over de eigen levensbeschouwelijke bril en de eigen positie in de samenleving.

Volgend op de uitzending van de docu-reeks zal een wandeling georganiseerd worden langs enkele van de verschillende levensbeschouwelijke locaties die in beeld kwamen. Deze wandeling zal doorgaan op 22 april 2018, om 10u. Hierover volgt later nog meer informatie op onze website.

 

Begeleiding: Jonas Slaats
Datum: Woensdag 17 januari 2018, van 20u tot 22u
Plaats: Kunsthal Extra City, Eikelstraat 25-31, 2600 Berchem
Organisatie: vzw Motief i.s.m. Berchem Creatives, Kifkif, Canvas en Kunsthal Extra City
Inschrijven: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prijs: Gratis
Cursuscode: 101.306

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren