www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

 

werkvormen

Werkvormen en cursusmateriaal

Onderstaand materiaal kun je downloaden door op de titel te klikken:

 

Troefkaarten bij Buren zoals we ze (niet) kennen

Meer informatie over het project en de publicatie Buren zoals we ze niet kennen vind je hier. Informatie over hoe deze kaarten te gebruiken vind je in de publicatie Buren zoals we ze niet kennen.

 

 

Kaarten: 10 uitspraken over vluchtelingen

Deze kaarten gebruikten we tijdens de themavierdaagse 'Wie valt (mee) uit de boot?' (2016) om met een groep in gesprek te gaan over een aantal uitspraken die vaak over vluchtelingen worden gedaan. We vroegen telkens welke vragen en gevoelens de uitspraken bij hen opriepen en inventariseerden deze. Vervolgens vroegen we welke informatie de deelnemers nodig zouden hebben om tot een opstelling te komen en wat volgens hen belangrijke argumenten waren. Vervolgens gaven we de informatie mee die op de achterzijde van de kaart stond, en gingen we hierover in gesprek. Aan het eind van het gesprek vroegen we telkens welk standpunt de deelnemers (voorlopig) innamen.
Je kunt de kaarten op A4-formaat afdrukken en horizontaal doormidden snijden. Zo krijg je telkens de voorzijde met de uitspraak en de achterzijde met de informatie.

Terug naar het publicaties-overzicht

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren