www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Slide 1

Bezoek eens een moskee

moskeebezoek

 

Altijd al eens willen binnenstappen in een moskee? In Antwerpen kunnen buurtgroepen, scholen en verenigingen in verschillende moskeeën een rondleiding krijgen.
Tijdens het bezoek vertellen jonge vrijwilligers over de verschillende functies van een moskee en hoe zij islam persoonlijk beleven in een stad als Antwerpen. Lees meer...

Motief over radicalisering

 

 

De radicaal andere insteek die Motief neemt in het debat over radicalisering is niet onopgemerkt gebleven. We werden geïnterviewd voor Wascabi, een magazine over beleid en tendensen in het sociaal cultuur werk. En voor Tijdschrift voor Geestelijk Leven schreven we een artikel over de meerwaarde van radicalisme voor onze samenleving. Je kunt deze teksten hier terugvinden.

Nieuws

 

 


 

 

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

Welkom bij Motief !

Vzw Motief is een erkende vormingsinstelling, gespecialiseerd in het thema 'levensbeschouwing en samenleving'.

Motief heeft een divers open aanbod voor volwassenen. Onze vormingen gaan over actuele thema's, de plaats van levensbeschouwing in onze samenleving en omgaan met levensbeschouwelijke diversiteit. Motief biedt ook vorming toegespitst op één levensbeschouwing en heeft jarenlange ervaring met Bijbelse leerhuizen. Motief kiest uitdrukkelijk voor emancipatorisch vormingswerk, dat mensen de kracht geeft om hun kwaliteit van leven en die van anderen en hun omgeving te verbeteren. 

Vorming op maat en Vorming op aanvraag biedt de kans aan organisaties, verenigingen of bedrijven om kadervorming te organiseren, toegespitst op specifieke vragen. Wil u visies verkennen omtrent levensbeschouwelijke diversiteit? Zijn er vragen over de levensbeschouwelijke identiteit van uw organisatie? Contacteer ons.

Motief is een autonome instelling die zich vrij en onafhankelijk van religieuze instituten beweegt.

Download hieronder onze brochure!

 

 

 


 Ontdek Motief in deze filmpjes:

Vormingen die binnenkort starten...

 • De kunst van het verzet I

  - Start op 8 november in Antwerpen lees meer
 • Geweld, religie en beeldvorming

  - start op 25 november 2018 in Aalst lees meer
 • Panelgesprek 'Positieve identiteitsontwikkeling met moslimjongeren' - Hasselt

  - op 4 december 2018 lees meer
 • De kunst van het verzet II

  - Start op 6 december in Antwerpen lees meer

Tot wie richt Motief zich?

Motief, als pluralistische vormingsinstelling, richt zich met haar vormingsaanbod tot volwassenen uit alle lagen van de bevolking, jong en oud, iedereen tussen 18 en 90 jaar, met gelijk welke geloofs- of levensovertuiging. Ieder die samen met anderen een leerproces wil gaan naar de religieuze identiteit van mensen en groepen in onze samenleving en in de wereld, ieder ook die bereid is om de eigen levensovertuiging kritisch onder de loep te nemen en op een respectvolle manier in een kritische dialoog met andersdenkenden wil treden vindt in Motief beslist een tweede thuis. De bestaande verschillen tussen deelnemers qua gender, maatschappelijke positie, etnische, culturele en spirituele achtergrond worden op hun betekenis onderzocht en maken op die manier vaak deel uit van het leerproces.

Publicaties van Motief

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren