Aanvraag gratis handboek

Als eerstelijnswerker in deze superdiverse samenleving sta je vaak tussen de zeer uiteenlopende overtuigingen van de jongeren in je groep, en de maatschappelijke druk om hen “op het juiste pad” te houden. Dit kan leiden tot handelingsverlegenheid of net handelingsdwang. Dit handboek begeleidt je om jouw eigen positie te bevragen. Het boek biedt visie en praktische werkvormen om met thema’s als superdiversiteit, kruispuntdenken, subculturen, geloofsopstellingen, polarisering, etc. om te gaan.

Het boek is gericht op eerstelijnswerkers in alle soorten groepen, niet enkel moslimjongeren. Het is een leidraad voor iedereen die een stapje achteruit wil zetten om na te denken over levensbeschouwelijke diversiteit en de eigen positie daarin.

Interesse?

Motief biedt vorming op maat over deze thema’s en biedt een gratis exemplaar* van dit handboek aan aan relevante organisaties. Vul het formulier hieronder in en maak kans* op je gratis exemplaar.

*Op basis van het aantal beschikbare exemplaren en de relevantie van jouw aanvraag, beslist Motief welke organisaties een gratis exemplaar krijgen.