Bazzz On Stage

Bazzz On Stage

Wanneer: 20/09/2020
Organisatie: Bazzz i.s.m. Motief vzw
Adres: CCBerchem, Driekoningenstraat 126, 2600 Antwerpen
Uur: 14:00 tot 17:30

In 2019 bracht Bazzz, een Antwerpse jeugdwerking, Bazzz on Stage als toonmoment van een artistiek project. Na de laaiend enthousiaste reacties werd de voorstelling nog 3 maal geprogrammeerd. Met Bazzz on Stage is een mooi staaltje van positieve identiteitsontwikkeling te zien in de Arenbergschouwburg! Heb jij eerdere voorstellingen gemist? Geen paniek!

Bazzz?

‘Bazzz’…dat is de manier waarop jongeren van Marokkaanse origine in onze superdiverse samenleving elkaar een compliment geven. Dat is ook de manier waarop jeugdcentrum Bazzz haar jongeren benadert. Bouwen aan zelfbewustzijn, zelfontplooiing en een stevige portie zelfvertrouwen, daar staat de organisatie voor!  Een verbluffend resultaat van die aanpak is “Bazzz on stage”. Onder begeleiding van professionele artiesten hebben jongeren van Bazzz gewerkt aan een eigenzinnige voorstelling waarin ze hun visie rond identiteit en samenleven in diversiteit naar buiten brengen. Of het nu gaat over kansarmoede, cultuur, religie, racisme of genderongelijkheid: deze jongeren nemen geen blad voor de mond. Geen censuur, maar wel een bewuste keuze voor openheid, dialoog en verbinding.

We besloten dat Bazzz on Stage gezien moet worden door een breder publiek! Bazzz on Stage biedt namelijk een spreekbuis voor jongeren die in deze samenleving zelden gehoord worden. Door uitsluiting en discriminatie staan ze soms voor een uitdagende identiteitsontwikkeling. Toch is Bazzz on Stage een krachtige voorstelling die inspirerend werkt voor eenieder die het verschil wil maken in onze superdiverse samenleving.

Voor wie?

Deze voorstelling met nabespreking leent zich perfect voor iedereen die zicht wil krijgen op het standpunt en perspectief van de jongeren van Bazzz. We richten ons met deze voorstelling specifiek op eerstelijnswerkers, jeugdwerkers, diversiteitsmedewerkers, belangenbehartigers, zorgverleners,… iedereen die een meer gelijkwaardige samenleving nastreeft, met aandacht voor àlle betrokken stemmen. Maar ook in je eigen persoonlijke omgeving kan je met deze inzichten aan de slag: als (groot)ouder, voorzitter van het wijkcomité, lid van de ouderraad in de school,…

Wat kan je verwachten?

De voorstelling bestaat uit twee delen gebracht door de tienerwerking (>16j) en de jongerenwerking (>16j) van Bazzz. Na devoorstelling is er een nabespreking begeleid door Leila Clement van Motief vzw, met in het panel een aantal van de jongeren. Tijdens de nabespreking praten we over welke inzichten bruikbaar zijn in je eigen leven en hoe jij of jouw organisatie met deze thematiek aan de slag kan.

 

Benieuwd naar wat je te zien zal krijgen? Lees hier de recensie van KifKif.

Praktisch

Zondag 20 september*
CCBerchem

De voorstelling start om 14:00 u.,bestaat  uit twee delen met een korte pauze tussen. De nabespreking start om 16:15 u.
Een ticket geeft je toegang tot zowél de voorstelling als de nabespreking.

Prijzen en tickets

  • 10 euro: kansentarief
  • 15 euro: standaardtarief
  • 20 euro: steuntarief – hiermee ondersteun je de werking van Bazzz en het solidariteitsfonds van Motief.

Tickets kan je via deze link bestellen op de website van CCBerchem.

Vragen i.v.m. het programma? Contacteer info@motief.org en vermeld steeds het cursusnummer: 101 499

*onder voorbehoud van een verdere verstrenging van de corona-maatregelen.