Bril van het verschil – Online

Bril van het verschil – Online

Wanneer: 11/03/2021
Organisatie: vzw Motief i.s.m. Avansa (Vormingplus) Waas-en-Dender en Dienst cultuur Hamme
Adres: Online
Uur: 19:30 tot 22:00

Door welke bril kijk je naar de samenleving?

De samenleving wordt steeds diverser. Een bonte waaier aan culturen, talen en levensbeschouwingen leven door elkaar, niet alleen in de grootsteden, maar ook in de rest van Vlaanderen. Omgaan met al deze verschillen is een uitdaging waar we als samenleving voor staan en waar elk van ons toe kan bijdragen. Motief ontwikkelde de ‘Bril van het verschil’, een hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we omgaan met verschil en over welke soort samenleving we voor ogen hebben.

Welke bril heb je op wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld buren met een andere overtuiging? Welke ‘modellen’ van brillen bestaan er zoal om te kijken naar samenleven in diversiteit? Hoe bepaalt die bril bijvoorbeeld onze kijk op hoe we de buurt willen inrichten, hoe we met elkaar willen omgaan in onze vrijwilligersorganisatie of hoe we het samenleven in onze gemeente willen organiseren?

We vertrekken vanuit heel concrete dagelijkse situaties – afgestemd op de context van de deelnemers – en proberen verschillende brillen uit. Er wordt interactief gewerkt om deze brillen eigen te maken en toe te passen op concrete ervaringen. 

Praktisch:

Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de activiteit.

In samenwerking met: Avansa (Vormingplus) Waas en Dender en Cultuurraad Hamme

Deelnameprijs: Gratis
Inschrijven via deze link: Avansa Waas en Dender