Het grote verhaal & het nieuwe normaal – Roeselare

Het grote verhaal & het nieuwe normaal – Roeselare

Wanneer: 11/01/2022, 25/01/2022, 08/02/2022, 22/02/2022, 08/03/2022
Organisatie: vzw Motief
Adres: Lokaal Beweging.net, St-Jorisstraat 1, 8800 Roeselare
Uur: 19:30 tot 22:00

Op zoek naar meer menselijkheid na de pandemie

De coronacrisis heeft onze wereld op z’n kop gezet. Van de ene op de andere dag moesten we ons, met z’n allen, anders gaan gedragen, ons anders organiseren, zin en betekenis halen uit nieuwe doelen en perspectieven… Plots voelden we ook hoe levensnoodzakelijk nabijheid, aanraking, en de fysieke aanwezigheid van anderen is. En we voelden hoeveel prikkels er weg vielen bij een lockdown, hoe weldadig een lege agenda kan zijn, hoe snel natuur zich herstelt wanneer de ratrace stil valt. We voelden hoe absoluut afhankelijk we als mensen van elkaar zijn: hoe solidariteit de enige manier is om een wereldwijde pandemie te kunnen trotseren. Hoewel de pandemie nog niet achter de rug is, wordt er al druk gespeculeerd over ‘het nieuwe normaal’ dat straks zal doorbreken eens de crisis bedwongen is. Kunnen we, na de crisis, iets vasthouden van de positieve effecten en het deugddoende gedrag dat we ontdekten? Wij, dat is: ieder van ons in zijn eigen leefwereld, maar ook wij als samenleving. Wat is er nodig om niet geheel in het oude normaal terug te vallen? Welke dynamieken duwen ons weer richting de oude praktijken, welke instrumenten kunnen ons sterken in het verder ontwikkelen van nieuwe? Welke verhalen helpen ons aan de creativiteit, fantasie en warme menselijkheid die we nodig hebben om toekomst te ontwerpen?

In dit leerhuis zoeken we op het snijpunt van bijbel en krant naar richtingwijzers voor kwaliteit van leven en samenleven. Welke bijbelse richtingwijzers kunnen ons inspireren om duurzame, rechtvaardige en solidaire keuzes te maken? Dit jaar laten we ons ook inspireren door het essay van Paul Verhaeghe “Houd afstand, raak me aan” (De Bezige Bij, 2020)

Praktisch

Begeleiding; Elke Vandeperre
Data: 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 8 maart 2022
Locatie: Lokaal Beweging.net, Sint-Jorisstraat 1, 8800 Roeselare
Cursuscode: 101.567

Prijs op basis van inkomen

PRIJS PER INKOMENSCATEGORIE

A B C D E F
€ 10 € 25 € 40 € 60 € 70 € 80

Heb je vragen i.v.m je inschrijving? Contacteer administratie@motief.org en vermeld steeds het cursusnummer: 101.567

Inschrijven

Opgelet: Na het invullen van het formulier, krijg je meteen een bevestigingsmail. Als je deze niet hebt ontvangen, liep er iets mis met je inschrijving. Vul het formulier opnieuw in, of contacteer ons via administratie@motief.org

Inschrijving Het grote verhaal - Roeselare - 101.567

  • Persoonsgegevens

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Inschrijvingsgegevens

  • 0,00 €
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.