GEANNULEERD (Niet) Te Geloven?

GEANNULEERD (Niet) Te Geloven?

Wanneer: 07/11/2023, 21/11/2023, 02/12/2023, 16/12/2023, 09/01/2024
Organisatie: Motief vzw
Adres: Belgradestraat 80, 2800 Mechelen
Uur: Nieuwe data worden binnenkort bekendgemaakt

Wat is dat zinvol leven? Wanneer krijgen je leven en de wereld rondom jou een waardevolle betekenis? Vraag jij je dat ook soms af?

Ben jij ook iemand die zich soms afvraagt waarom er immens veel verschillende levenswijsheden bestaan? Voel jij ook de nood om je versterkt te voelen in jezelf, in anderen of in de samenleving? Ben jij ook zo hard geïnteresseerd in de levenskijk van je medemens? 

Ik ook!

Ik ben Beyza, educatief medewerker bij Motief vzw. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen leren zinvol te leven. Voor mij is zinvol leven een basis hebben waar je achter staat als leidraad voor alles wat je tegenkomt in het leven en als drijfveer. Zodat je ernaar kan terugkeren wanneer je de draad eens kwijt bent. Tegenwoordig is zelfzorg alomtegenwoordig. We zijn ons meer bewust van het belang van zorgen voor jezelf in een maatschappij die je voortdurend duwt naar meer. Hoe zorg je goed genoeg voor jezelf? Ik ben van mening dat zelfzorg ook zinvol leven inhoudt, de fundamenten van je levenshouding begrijpen. 

En dus kan zelfzorg niet zonder gemeenschapszorg, je bent altijd deel van een samenleving met meerdere tradities. Iedereen vult zinvol anders in en dat vind ik juist een grote verrijking. Want mensen leren het beste van elkaar. Ik heb zelf gevoeld dat zoeken naar onderliggende waarden goed werkt in een veilige groepssfeer. Samen ervaren brengt je dichter bij jezelf en ook bij anderen, dit is een krachtige methode.

Hoe?

Dit najaar starten we met een nieuwe reeks workshops waar we aan de slag gaan met dit thema aan de hand van verschillende toffe groepsopdrachten. En soms ook minder comfortabele opdrachten, want dat is soms ook nodig om te leren.

Door 5 groepssessies waarin we eerst ervaren wat we verstaan onder zinvol leven. Geen stress. Denk aan simpele spelletjes. Daarna wisselen we uit over de individuele en gezamenlijke ervaringen en wat dat betekent voor onszelf, elkaar en zelfs de samenleving.

Verloop

We beginnen met een eerste kennismaking met elkaar en onze overtuigingen rond zinvol leven. In een volgende fase krijgt iedereen de kans ‘de ander’ te leren kennen. Die ander kan je groepsgenoot zijn, een levensbeschouwelijke traditie (denk aan religieuze tradities maar ook niet traditionele levensvisies), iemand uit je verleden die (on)bewust veel impact op je heeft of een groep mensen die volgens jou vanuit een heel andere levensvisie naar het leven kijken. Ten slotte gaan we op zoek naar wat we vanuit onze eigen levensvisie kunnen betekenen voor de brede samenleving. 

 

PRAKTISCH

Locatie: Belgradehuis in Mechelen, 15 min. wandelen vanuit het station.

Data: (Nieuwe data in 2024 binnenkort op de website!)

  • 7 november 17:30-21:30u
  • 21 november 17:30-21:30u; 
  • 2 december 14:00-18:00u, 
  • 16 december 14:00-18:00u
  • 9 januari 17:30-21:30u

Wil je er graag bij zijn maar past een datum niet? Laat het weten en we bespreken in groep wat we kunnen doen. Want aanwezigheid bij elke workshop is aangeraden voor het proces.

Prijs:

We werken met verschillende prijscategorieën, bekijk de prijzen hier.

Inschrijvingen via het formulier onderaan deze pagina.

 

Heb je nog vragen over de werkwijze, het thema of het verloop. Contacteer Beyza via beyza.motief@gmail.com