Tijd tot 2024

Tijd tot 2024

Wanneer: 17/12/2022
Organisatie: Motief vzw, Huis van de Mens Genk, Vrijzinnig Limburg, 8 maart collectief, 8 mei coalitie, ABVV Limburg, Algemene Centrale van ABVV Limburg, ACOD Limburg, ACV Limburg, Amnesty International (Hasselt), Avansa Limburg, Hart Boven Hard Limburg, KifKif, Limburgs Platform voor Vluchtelingen, Masereelfonds, Regenbooghuis Limburg, Universiteit van Maatschappelijk Belang, Vermeylenfonds Hasselt.
Adres: Koolmijn Winterslag, C-Mine 10, Genk
Uur: 13u00 tot 17u00

Tijdtot2024

Waarom Tijdtot2024?

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Tijd om aan de slag te gaan. Om dat te doen moeten we eerst reflecteren: Is elke polarisering slecht? Wie heeft er baat bij polarisering? Hoe gaan we met polarisering om? Welke tools hebben we daarvoor nodig? Is ‘woke’ geen stopwoord van zij die verandering willen tegenhouden? Hoe gaan we met extreemrechts om? Hoe bouwen we bruggen in plaats van afstand te vergroten? Hoe komen we in dit ‘wij-zij’ debat tot een ‘nieuw wij’?

Wil jij mee gevaarlijke polarisatie en verrechtsing in je omgeving tegengaan? Kom dan op zaterdag 17/12 naar de C-Mine in Genk. We gaan van start met een panelgesprek met Jihad Van Puymbroeck, communicatiestrateeg; Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad; en Bleri Lleshi, auteur en docent. De moderator van dienst is Reine Nkiambote.

Na het panelgesprek vinden er drie workshops tegelijkertijd plaats. Thema’s tijdens de workshops zijn: Hoe ga je met polarisatie om?, Hoe zet je je verontwaardiging om in actie?, Welke positie neem jij in en wat is de dode hoek in je denken?, … Met deze workshops willen we je tools in handen geven om in je omgeving, op de werkvloer, in je vereniging extreemrechtse logica en toxische polarisatie tegen te gaan. Deze dag geldt als vertrekpunt voor meer initiatieven (vormingreeks, online campagne, …) in aanloop naar de verkiezingen van 2024. 

Praktisch

 • De deuren openen om 12u30, het plenaire gedeelte start om 13u00.
 • Drie workshops vinden gelijktijdig plaats, je kan aan één workshop deelnemen. Schrijf je daarvoor onderaan deze pagina in. Een workshop duurt 2u.
 • Deelname aan deze dag is gratis, inschrijven is verplicht.
 • Info over de workshops vind je hier.

Namiddagindeling

12u30 – 13u00: deuren open

13u00 – 14u00: lezingen

14u00 – 14u45: panelgesprek

14u45 – 15u00: pauze

15u00 – 17u00: workshops

Partners

Dit event is een initiatief van Huis van de Mens Genk, Vrijzinnig Limburg en Motief vzw, in samenwerking met 8 maart collectief, 8 mei coalitie, Algemene Centrale van ABVV Limburg, ACOD Limburg, ACV Limburg, Amnesty International (Hasselt), Avansa Limburg, Hand in Hand tegen racisme, Hart Boven Hard Limburg, KifKif, Limburgs Platform voor Mensen op de Vlucht, Masereelfonds, Regenbooghuis Limburg, Universiteit van Maatschappelijk Belang, Vermeylenfonds Hasselt.

banner logo's (1)

 

 

Tijd tot 2024 Inschrijving

 • Persoonsgegevens

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Inschrijvingsgegevens

 • Na het plenaire gedeelte vinden er gelijktijdig 3 workshops plaats. Je kan je inschrijven voor 1 workshop. De plaatsen voor de workshops zijn beperkt. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk als je wenst deel te nemen.
 • Meer info over de workshops vind je hier.
  In 2023 start Motief vzw met een vormingsreeks over polarisering en extreemrechts. Kruis dit vakje aan indien je interesse hebt in deze vormingreeks. Motief neemt dan contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

poster