Diversegem in Vilvoorde

Diversegem in Vilvoorde

Wanneer: 25/11/2021, 08/12/2021
Organisatie: Stad Vilvoorde i.s.m. Motief vzw
Adres: Vilvoorde 
Uur: 19:00 tot 22:00

 

Beeld je in dat we helemaal opnieuw konden beginnen: hoe zou onze stad er dan moeten uitzien volgens jou? Welke afspraken zijn nodig om het samenleven zo aangenaam mogelijk te maken?

De samenstelling van onze samenleving veranderde de laatste decennia enorm. Zo is Vilvoorde een thuis geworden voor een hele grote variëteit aan mensen. Alle Vilvoordenaars dragen een uniek pakketje normen en waarden mee dat hun kijk op de samenleving kleurt. Maar ook familie, gezondheid, opleiding en leeftijd bepalen hoe iemand het samenleven ervaart. Jouw meningen en gevoelens lijken op het eerste zicht soms heel ver verwijderd van die van je buurman. Maar is dat echt zo? En indién we over een aantal zaken grondig van mening verschillen: hoe gaan we daar dan mee om?

Diversegem?

Motief vzw neemt je tijdens deze ontmoetingsavond mee in gesprek met een groep stadsgenoten, aan de hand van het de gespreksmethodiek “Diversegem”. Via deze oefening krijg je op een speelse manier meer zicht op welke beelden en ideeën over de ideale samenleving ieder van ons met zich meedraagt. We luisteren naar de verschillende visies en hoe zich dit uit in de verwachtingen naar onze mede-Vilvoordenaars.

Tijdens het gesprek oefenen we ons in elkaars mening beluisteren, het zoeken naar verschillen en overeenkomsten en proberen tot compromissen te komen. Tijdens een nabespreking reiken we concrete handvaten aan die ons ondersteunen bij het samenleven in diversiteit in jouw eigen omgeving.

Motief?

Motief is een gespecialiseerde vormingsorganisatie in het thema levensbeschouwing in de samenleving. Levensbeschouwing bekijken we breder dan een geloofsovertuiging: iedereen heeft er namelijk één. Het is jouw persoonlijke kijk op je leven, de wereld, de ander en de samenleving. Al die verschillende visies zorgen voor een zeer diverse samenleving. Motief ondersteunt mensen en organisaties met advies, vorming en concrete tips om met die grote variatie aan levensbeschouwingen respectvol om te gaan.

Stad Vilvoorde nodigt uit

Deze avond wordt georganiseerd door Dienst Gelijke Kansen van Stad Vilvoorde, i.s.m. CC Het Bolwerk. Je mag je verwachten aan een inspirerende ontmoeting met mede-Vilvoordenaars. De avond is onder deskundige begeleiding van Motief vzw, zij zorgen voor een luchtige methodiek die snel het ijs breekt.

Praktisch

De avond gaat door in bubbels van 10 personen, waarbij we de veiligheidsmaatregelen (1,5m, mondmasker, verluchting, …) goed hanteren.

Prijs: Gratis deelname.

Voor wie: Inwoners van Vilvoorde of mensen met een relevante link met Vilvoorde.

Locatie: Vilvoorde – of online

Inschrijven doe je voor één van onderstaande momenten en kan via het juiste formulier onderaan deze pagina. Opgelet: Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail in je inbox. Geen mail gekregen? Dan liep er iets fout met je inschrijving. 

Kies jouw gepaste moment:

– donderdag 25 november 2021  – 19:00 u. – 22:00 u. (101520) – Klik hier voor inschrijving 25 november
– woensdag 8 december 2021 – 19:00 u. – 22:00 u. (101521) – Klik hier voor inschrijving op 8 december

Inschrijven voor 25 november (101520)

Diversegem in Vilvoorde 25 november 2021

    Je kan je slechts voor één van beide avonden inschrijven. Om je in te schrijven voor 8 december, klik hier.
  • Na het invullen moet je meteen een e-mail krijgen ter bevestiging van je inschrijving. Als je op verzenden hebt geklikt, scrol dan naar beneden om te zien of je inschrijving goed is doorgekomen. Geen mail gekregen? Vul het formulier dan opnieuw in. Velden met een * zijn vereist.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor 8 december (101521)

Diversegem in Vilvoorde 8 december 2021

    Je kan je slechts voor één van beide avonden inschrijven. Om je in te schrijven voor 25 november, klik hier.
  • Na het invullen moet je meteen een e-mail krijgen ter bevestiging van je inschrijving. Als je op verzenden hebt geklikt, scrol dan naar beneden om te zien of je inschrijving goed is doorgekomen. Geen mail gekregen? Vul je formulier dan opnieuw in. Velden met een * zijn vereist.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.