Oproep: Hoe kijken jongeren naar het samenleven in Brussel?

Hoe denken en dromen Brusselse jongeren (15-25 jaar) vanuit een ‘Nieuw Wij’ over het samenleven in Brussel? Hoe willen zij ervoor zorgen dat iedereen die tot het ‘Nieuwe Wij’ behoort zich ten volle erkend en thuis voelt, maar ook wordt ernstig genomen? Hoe willen zij elke Brusselaar uitdagen om mee hun stad vorm te geven?

Dat willen wij weten! We doen dan ook een oproep aan jeugdverenigingen, scholen en andere organisaties om hiermee met jongeren aan de slag te gaan! Maak een filmpje, een tekst, een fotocollage, … en laat ons weten hoe Brusselse jongeren de toekomst van hun superdiverse stad zien.

Al het materiaal mag ingestuurd worden via Wetransfer.com naar info@motief.org en zal het uitgangspunt vormen van de gespreksavond Brussel door de bril van een ‘Nieuw Wij’ die plaatsvindt op 23 april 2019.

Brussel door de bril van een ‘Nieuw Wij’

Meer dan 40% van de bevolking in Brussel is jonger dan 25 jaar. Twee op de drie jongeren in Brussel heeft een migratieachtergrond.

Superdiversiteit is in Brussel realiteit.
Het is de wereld waarin Brusselse jongeren opgegroeid zijn.
Zij belichamen dat ‘Nieuw Wij’ en ze ademen het uit. Het is de bril waarmee ze naar vandaag én naar de toekomst kijken. Dat maakt deze Brusselse jongeren tot ultieme leermeesters voor de generaties die hen voorgaan: hun (groot)ouders, leraren, andere ‘opvoeders’ zoals jeugdwerkers, hulpverleners enz…

Op 23 april 2019 kijken we door hun bril naar het samenleven in onze stad. Naar hoe het denken vanuit een ‘nieuw wij’ heel andere, beloftevolle perspectieven kan opleveren, op allerlei levensdomeinen… (onderwijs, openbare ruimte, politiediensten, kunst en cultuur, wijkwerking, vrije tijd, …)

Brussel door de bril van een ‘Nieuw Wij’
Op dinsdag 23 april 2019 van 19u tot 22u
in Gemeenschapscentrum De Platoo
Pantheonlaan 14, 1081 Koekelberg

Programma o.m.
Presentatie van de dromen en ideeën van Brusselse jongeren
Reflectie op deze dromen en ideeën door mensen die deze ernstig nemen en vertalen naar concrete samenlevingsopties