Veelgestelde vragen over Motief in corona-tijden

Gaat mijn vorming nog door?

Alle vormingen die plaatsvinden onder de verstrengde maatregelen van ‘lockdown light’ (tot 19 april) werden reeds geannuleerd of verplaatst. Voor de vormingen die eind april en in mei gepland zijn, houden we de laatste berichtgeving nauwlettend in het oog. Door deze crisis zien we een groot deel van onze werking stilvallen. We zoeken daarom naar het best mogelijke scenario zonder gezondheidsrisico’s te nemen, en met respect voor de verwachtingen van deelnemers en organisaties.

Hier wat meer info over een aantal activiteiten uit onze voorjaarsprogrammatie:

  • Bazzz On Stage (14 en 21 maart 2020)
    ==> Nieuwe datum: 20 september 2020. 
  • Hospitality Festival (18 April 2020): Geannuleerd.
  • LeV-leerhuis: (28 maart en 25 april 2020): deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gehouden.
  • Leerhuis Paul de Witte: samenkomsten geannuleerd tot 3 mei.
  • Aïsha-leerhuis: deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gehouden.
  • Themavierdaagse in Oud-Heverlee (21-24 mei 2020): werd geannuleerd. Alle deelnemers werden persoonlijk op de hoogte gebracht i.v.m. terugbetaling. Heb je toch geen bericht gekregen? Neem contact op met lieve.dhaese@motief.org

Wat moet ik doen als mijn vorming geannuleerd werd?

Neem contact op met zahide.sandal@motief.org voor eventuele terugbetaling.

 

Wat doe ik best als ik mijn vorming bij Motief zelf wil annuleren?

Ga er vooral niet vanuit dat alle vormingen sowieso geannuleerd worden. Wij bekijken situatie per situatie en volgen de overheidsaanbevelingen op de voet. Neem contact op met het betrokken personeelslid van Motief of via info@motief.org. Zo kunnen jullie samen op zoek gaan naar de beste oplossing.

 

Kan ik jullie nog contacteren tijdens de lockdown?

Ja hoor, wij blijven het aan het werk, thuis, van achter ons computerscherm. Je kan ons gemakkelijk via mail bereiken. Ook onze vaste lijn blijft bereikbaar: 015/200.301

Opgelet: Door ‘tijdelijke werkloosheid corona’ zijn wij best bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag.

 

Geven jullie nog vorming of advies op afstand voor organisaties?

Deze uitzonderlijke tijden bieden ook kansen, zo is er binnen jouw eigen werking misschien wel tijd ontstaan voor visieontwikkeling omtrent (levensbeschouwelijke) diversiteit. Wij denken graag mee na over jouw vraag en zijn zeker bereid om samen de opties te bekijken voor een digitaal vormingsmoment. Vragen stel je best via info@motief.org.

Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer Motief een online vormingen-aanbod heeft waar je individueel aan kan deelnemen? Laat het ons dan ook zeker weten via info@motief.org.

 

Organiseren jullie nog nieuwe vormingen voor individuele inschrijvingen?

Omwille van de snel veranderende situatie, staat er nu geen nieuwe open vormingen meer gepland tot de zomer. We zijn nu wel al volop bezig met onze najaarsplanning voor 2020. In tussentijd zullen er een aantal proefprojecten ontwikkeld worden. Interesse in ons aanbod voor particulieren? Mail ons op info@motief.org of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan onze homepagina).

 

Wat doen jullie ondertussen?

Goede vraag! Dat vragen wij ons ook soms af. Jo draagt alleen nog maar yogabroeken. Leila’s gezinsleven bestaat uit uur-per-uur-schema’s. Lieve wisselt elke pomodori af met geïmproviseerde danspasjes en Elke is aan haar 8ste hondenwandeling vandaag toe.

 

En euhm, wat doen jullie dan de hele dag achter je computer?

Toch wel werken, hoor. Deze periode biedt ons ook de kans om de komende periode goed voor te bereiden. Wij proberen enerzijds een kwaliteitsvol najaar vol boeiende vormingen samen te stellen. Denk zeker eens aan Motief voor één van uw vormingen of activiteiten op maat! Anderzijds zijn we bezig met het voorbereiden van een aantal onderzoeksprojecten en nieuwe publicaties, o.a. rond discriminatie in de sport of rond het ondersteunen van o.a. vrijwilligers die nieuwkomers ondersteunen, bijvoorbeeld binnen een buddywerking. Daarover kon je in onze vorige brochure nog een interessant interview lezen.

Daarnaast experimenteren we ook met een aantal online vormings- een ontmoetingsmomenten rond het thema ‘Verbinding’. Lees meer in onze laatste nieuwsbrief. Of bekijk hier de resultaten van deze bevraging.

 

 

 

Kan ik nog wat interessante Motief-inhoud meepikken om zelf wat bij te leren?

Absoluut! Onze website staat vol interessante artikels en publicaties die je ook nu nog kan bestellen of downloaden. Daarnaast zijn we momenteel bezig met het experimenteren van digitale leervormen en vormingsmateriaal; bij op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief.